Recenzii


O curată şi debordantă provocare

acum 8 ani

Lectura acestui volum (ca de altfel a tuturor celorlalte purtând aceeaşi semnătură) este o curată şi debordantă provocare. Micul Print se impune ca o carte de rafinament, de real deliciu al inventivităţii şi al erudiţiei intelectuale.

Citește mai mult

O desfătare intelectuală

acum 8 ani

Dacă nu vedeţi nimic... Citiţi această carte admirabilă a lui Daniel Arasse şi veţi începe să priviţi cu alţi ochi pictura. Lucrarea de faţă a şi fost considerată una dintre cele mai bune apărute la noi in 2008, o desfătare intelectuală

Citește mai mult

Un volum realmente savuros si foarte instructiv

acum 8 ani

Un volum realmente savuros si foarte instructiv, care beneficiază de excelente condiţii grafice, cu care, de altfel, cei de la Editura Art ne-au obişnuit.

Citește mai mult

Câteva pânze înrămate

acum 8 ani

Principalul merit al cărţii este că te atrage de partea picturii propunându-ţi un joc al inteligenţei. Aproape că îţi vine să îl verifici pe Arasse în fiecare constatare pe care o face asupra unuia sau altuia dintre tablouri. La sfârşit, indiferent că îi dai sau nu dreptate, constaţi că preţ de câte...

Citește mai mult

Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi

acum 8 ani

Cartea te învaţă să vezi acolo unde nu numai profanul, ci uneori şi iniţiatul nu vede, iniţial, mare lucru. Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi despre cele mai înalte lucruri, care fac din profesorul Daniel Arasse un fel de Leonard Bernstein al picturii.

Citește mai mult

Pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână

acum 8 ani

Trebuie să pară cel puţin ciudat să îi spui cuiva că ai citit o carte de istoria şi teoria artei cu sufletul la gură, că pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână, de parcă, prin cine ştie ce mecanisme ciudate, autorul ţi-ar fi lipit cartea de mână şi de retină, şi bravo lui!

Citește mai mult

Carte obligatorie pentru iubitorii de artă

acum 8 ani

Nu vedeţi nimic este o carte obligatorie pentru iubitorii de artă. Odată citită, devine o carte iubită pentru toţi cei care nu consideră arta o „obligaţie profesională". Din fericire, Daniel Arasse a fost străin de aşa ceva.

Citește mai mult

Cartea anului

acum 8 ani

Pentru mine cartea anului a fost acest mic volum cu copertă neagră al istoricului de artă Daniel Arasse. Nu vedeţi nimic este, pur şi simplu, cea mai spectaculoasă carte de istorie a artei pe care am citit-o vreodată !

Citește mai mult

O carte frumoasă, amuzantă, deşteaptă

acum 8 ani

O carte frumoasă, amuzantă, deşteaptă, plină ochi de pasiune molipsitoare. Cam cât un roman şi un album de artă la un loc.

Citește mai mult
Vă recomandăm şi