Recenzii


Paşii pe care i-a parcurs minunata licoare

acum 8 ani

De la etimologie şi istorie timpurie (unde a apărut, cum au ajuns «cireşele» să fie prăjite, câte tipuri de cafea există şi cum se cultivă ele ş.a.), până la paşii pe care i-a parcurs minunata licoare, braţ la braţ cu istoria - aflăm din cartea lui Braudeau un milion de lucruri legate într-un fel sa...

Citește mai mult

Despre o familie din Iugoslavia

acum 8 ani

Vom recunoaşte uşor situaţiile, limbajul, aluziile, dramele, umorul, amarul. Chiar dacă nu e, direct, despre noi. E despre o familie din Iugoslavia, dar ştim prea bine şi noi atmosfera, personajele, istoria recentă. E o desfătare!

Citește mai mult

O carte frumoasă în simplitatea şi eleganţa ei

acum 8 ani

Greu de încadrat într-un sertar clar etichetat, cartea lui Kapuściński se mişcă graţios printre zonele fluide ale autobiograficului, eseului, reportajului de călătorie, toate aşezate ca altoi peste rădăcina solidă a Istoriilor lui Herodot. O carte frumoasă în simplitatea şi eleganţa ei uşor desuetă.

Citește mai mult

E greu să le uiţi

acum 8 ani

Reconfortante sau subversive, caustice ori pline de melancolie, povestirile lui Hašek se citesc foarte uşor, dar e greu să le uiţi.

Citește mai mult

În traducerea memorabilă a Antoanetei Ralian

acum 8 ani

Două cărţi clasice, una mai savuroasă decât alta, în traducerea memorabilă a Antoanetei Ralian.

Citește mai mult

O curată şi debordantă provocare

acum 8 ani

Lectura acestui volum (ca de altfel a tuturor celorlalte purtând aceeaşi semnătură) este o curată şi debordantă provocare. Micul Print se impune ca o carte de rafinament, de real deliciu al inventivităţii şi al erudiţiei intelectuale.

Citește mai mult

O desfătare intelectuală

acum 8 ani

Dacă nu vedeţi nimic... Citiţi această carte admirabilă a lui Daniel Arasse şi veţi începe să priviţi cu alţi ochi pictura. Lucrarea de faţă a şi fost considerată una dintre cele mai bune apărute la noi in 2008, o desfătare intelectuală

Citește mai mult

Un volum realmente savuros si foarte instructiv

acum 8 ani

Un volum realmente savuros si foarte instructiv, care beneficiază de excelente condiţii grafice, cu care, de altfel, cei de la Editura Art ne-au obişnuit.

Citește mai mult

Câteva pânze înrămate

acum 8 ani

Principalul merit al cărţii este că te atrage de partea picturii propunându-ţi un joc al inteligenţei. Aproape că îţi vine să îl verifici pe Arasse în fiecare constatare pe care o face asupra unuia sau altuia dintre tablouri. La sfârşit, indiferent că îi dai sau nu dreptate, constaţi că preţ de câte...

Citește mai mult

Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi

acum 8 ani

Cartea te învaţă să vezi acolo unde nu numai profanul, ci uneori şi iniţiatul nu vede, iniţial, mare lucru. Totul cu o vervă, un umor şi un fel familiar de a vorbi despre cele mai înalte lucruri, care fac din profesorul Daniel Arasse un fel de Leonard Bernstein al picturii.

Citește mai mult

Pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână

acum 8 ani

Trebuie să pară cel puţin ciudat să îi spui cuiva că ai citit o carte de istoria şi teoria artei cu sufletul la gură, că pur şi simplu nu ai putut să o laşi din mână, de parcă, prin cine ştie ce mecanisme ciudate, autorul ţi-ar fi lipit cartea de mână şi de retină, şi bravo lui!

Citește mai mult

Carte obligatorie pentru iubitorii de artă

acum 8 ani

Nu vedeţi nimic este o carte obligatorie pentru iubitorii de artă. Odată citită, devine o carte iubită pentru toţi cei care nu consideră arta o „obligaţie profesională". Din fericire, Daniel Arasse a fost străin de aşa ceva.

Citește mai mult
Vă recomandăm şi